Tento cibulový dip podávejte s krekry a sýrem, nebo třeba při letním grilování.
Ingredience
- 2-3 velké cibule nakrájené nadrobno
- 25 g másla
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžička celerové soli
- Pepř
- 300 ml jogurtu
- 150 g smetanového sýra
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte na mírném ohni olej a máslo.
- Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezkaramelizuje, a stále míchejte, aby se nepřichytila. Přidejte celerovou sůl, mletý pepř, worcesterskou omáčku a snítky tymiánu.
- Karamelizování a vaření cibule potrvá přibližně 20 minut.
- Mezitím v míse smíchejte jogurt a smetanový sýr.
- Když je cibule zhnědlá, upečená a chutná, vyhoďte snítky tymiánu a vmíchejte cibuli do jogurtu. Upravte koření a podávejte s krekry nebo chipsy.