Toto rychlé kuře na parmezánu snadno připravíte za 30 minut a skvělá večeře na všední dny je na stole.
Ingredience
- 4 až 6 kuřecích prsou
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 velká vejce
- 1 lžíce vody
- 300 g strouhanky
- 40 g čerstvě nastrouhaného parmezánu a další na podávání
- Máslo
- Olivový olej
- Zelené salátové listy, omyté a osušené
Na citronovou zálivku
- 60 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 120 ml olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup
- Kuřecí prsa naklepejte na tenké plátky.
- V mělké misce smíchejte mouku, sůl a pepř. V druhé misce smíchejte rozšlehaná vejce s 1 lžící vody. Na třetí misce smíchejte strouhanku a 40 g strouhaného parmazánu.
- Kuřecí prsa obalte z obou stran ve směsi mouky, poté je z obou stran ponořte do vaječné směsi a obě strany obalte ve směsi strouhanky a lehce přitlačte.
- Na velké pánvi rozehřejte 15 g másla a 1 lžíci olivového oleje a 2 až 3 kuřecí prsa opékejte na středně nízkém ohni 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nejsou propečená. Přidejte další máslo a olej a opečte zbývající kuřecí prsa.
- Na citronovou zálivku vyšlehejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
- Listy salátu promíchejte s citronovou zálivkou. Na každé horké kuřecí prso položte kopeček salátu. Podávejte s dalším strouhaným parmazánem.