V tomto jemném dýňovém chlebu s čokoládovými kousky se snoubí chutě s trochou skořice.
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička soli
- 1 lžička jedlé sody
- 4 velká vejce, pokojová teplota
- 2 šálky cukru
- 2 šálky konzervované dýně
- 1 a 1/2 šálku řepkového oleje
- 1 a 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
Recept je na 2 bochníky (každý 16 kusů).
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, skořici, sůl a jedlou sodu.
- V jiné míse vyšlehejte vejce, cukr, dýni a olej.
- Vmíchejte do suchých přísad, dokud se nevlhčí.
- Vmíchejte čokoládové lupínky.
- Nalijte do dvou vymazaných forem o rozměrech 20×10 cm.
- Pečte při 177 °C 60-70 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Před vyjmutím z formy na drátěnou mřížku nechte 10 minut vychladnout.