Tento vydatný brokolicový nákyp s rýží se díky své zelené barvě a bohaté sýrové omáčce hezky podává a je to chutná příloha téměř k jakémukoli masu.
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 1/2 šálku nakrájeného celeru
- 3 šálky mražené nasekané brokolice, rozmražené
- 1 sklenice (227 g) sýrového dipu
- 1 plechovka (300 g) kondenzované houbové polévky, neředěná
- 1 plechovka (142 g) odpařeného mléka
- 3 šálky vařené rýže
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 163 °C.
- Ve velké pánvi rozpusťte máslo na středně vysoké teplotě.
- Přidejte cibuli, celer a brokolici.
- Vařte a míchejte, dokud nezměknou, 3-5 minut.
- Vmíchejte sýrový dip, polévku a mléko, dokud nevznikne hladká směs.
- Lžíci rýže vložte do vymazané čtvercové zapékací misky o průměru 20 cm. Na rýži nalijte sýrovou směs.
- Nemíchejte.
- Pečte odkryté, dokud se nevytvoří bublinky, 25-30 minut.