Díky tomuto receptu si budete moci připravit domácí sušené maso v udírně.
Ingredience
- 4 lžíce mletého černého pepře
- 1 hrnek sójové omáčky
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 kapka pálivé pepřové omáčky
- 1 kapka worcesterské omáčky
- 1 kg svíčkové, nakrájené na 1 cm silné plátky
Postup
- Ve velké míse smíchejte mletý černý pepř, sójovou omáčku, ocet, pálivou pepřovou omáčku a worcesterskou omáčku.
- Dobře promíchejte a přidejte plátky masa. Přikryjte a dejte přes noc do chladničky.
- Připravte venkovní udírnu na nízkou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Proužky masa rozložte na rošt tak, aby se nepřekrývaly. Uďte na mírném ohni.
- Sušené maso bude hotové, když se okraje budou zdát suché a uprostřed plátků bude jen lehký náznak vlhkosti, přibližně 6 až 8 hodin.