Recept na hovězí jerky z udírny

Hovězí masoMasoSnackySušené potraviny
susene-hovezi-maso

Díky tomuto receptu si budete moci připravit domácí sušené maso v udírně.

Ingredience

  • 4 lžíce mletého černého pepře
  • 1 hrnek sójové omáčky
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 kapka pálivé pepřové omáčky
  • 1 kapka worcesterské omáčky
  • 1 kg svíčkové, nakrájené na 1 cm silné plátky

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mletý černý pepř, sójovou omáčku, ocet, pálivou pepřovou omáčku a worcesterskou omáčku.
  2. Dobře promíchejte a přidejte plátky masa. Přikryjte a dejte přes noc do chladničky.
  3. Připravte venkovní udírnu na nízkou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  4. Proužky masa rozložte na rošt tak, aby se nepřekrývaly. Uďte na mírném ohni.
  5. Sušené maso bude hotové, když se okraje budou zdát suché a uprostřed plátků bude jen lehký náznak vlhkosti, přibližně 6 až 8 hodin.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang