Recept na medové krevety s česnekem

Hlavní jídlaKrevetyMořské plody
medove-krevety-s-cesnekem-5545540

Tyto krevety s medovým česnekem jsou tak neodolatelné, že je budete chtít jíst každý večer! Sladká pikantní poleva pokrývá šťavnaté krevety a je hotová za 10 minut.

Tajemství medových česnekových krevet

U těchto krevet s medovým česnekem není potřeba žádná doba marinování. Je to dokonalý nápad na rychlou a snadnou večeři za pouhých 10 minut.

Jedna poznámka: pokud používáte mražené krevety, nezapomeňte je rozmrazit.

  • Krevety smíchejte s mletým česnekem, cibulovým práškem a solí. Tím se koření na krevety nejprve maximálně nanese.
  • Smíchejte rychlou omáčku. Stačí med, sójová omáčka a ocet a je to.
  • Každou stranu smažte 1 až 2 minuty.
  • Vypněte oheň a přidejte omáčku. Snížení teploty je důležité, aby se omáčka při dopadu na horkou pánev neodpařila.

Jak rozmrazit krevety

Jak nejlépe rozmrazit krevety? Nejjednodušší je to večer předtím.

Zde je nejlepší způsob, jak rozmrazit krevety pro tento recept na krevety s medovým česnekem:

  • Den předtím: Vložte zmrazené krevety přes noc do lednice.
  • Den konání: Vložte mražené krevety do velké mísy s velmi studenou vodou. Každých 5 minut misku promíchejte, abyste rozbili hrudky krevet, které zmrzly dohromady. Krevety by se měly rozmrazit asi za 15 minut. Před použitím je nezapomeňte osušit.

Příprava

  • Příprava: 6 minut
  • Vaření: 4 minut
  • Celkem: 10 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg středních nebo velkých krevet (s ocáskem nebo oloupaných)
  • 3 stroužky česneku
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ šálku medu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 a ½ lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce sezamového oleje

Postup

  1. Pokud používáte mražené krevety, rozmrazte je.
  2. Česnek prolisujte.
  3. Krevety osušte.
  4. Smíchejte je s mletým česnekem, cibulovým práškem a solí.
  5. V malé misce smíchejte med, sójovou omáčku, rýžový ocet a kukuřičný škrob a míchejte, dokud nebude směs převážně hladká (pár malých hrudek nevadí).
  6. Na velké pánvi rozehřejte sezamový olej na středně vysoké teplotě.
  7. Krevety smažte 1 až 2 minuty z každé strany, dokud propečené, a otáčejte je kleštěmi.
  8. Vypněte oheň a vyjměte krevety.
  9. Do pánve přidejte omáčku a míchejte, dokud nezhoustne, a seškrábejte připečené kousky ze dna pánve.
  10. Po zhoustnutí vmíchejte krevety zpět do omáčky a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang