Tyto chutné tuňákové koláčky jsou keto, paleo a bezlepkové. Neobsahují strouhanku – a vlastně ani nemusíte přidávat mandlovou mouku.
Tuňákové placičky jsou snadné, cenově dostupné a chutné. A jsou hotové za pouhých 30 minut. Recept klidně zdvojnásobte – výborné jsou i zbytky.
Varianty
- pokud máte rádi ostrá jídla, zkuste do směsi přidat lžičku pálivé paprikové omáčky nebo špetku kajenského pepře
- placičky připravte na másle
- zkuste použít jen ¼ šálku petrželky a přidat ¼ šálku jemně nasekaných cibulek
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 8 koláčků
Ingredience
- 2 konzervy tuňáka
- 2 polévkové lžíce majonézy s avokádovým olejem
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžičky čerstvého mletého česneku
- 2 velká vejce lehce rozšlehaná
- ½ lžičky kosher soli
- ¼ lžičky černého pepře
- ½ šálku nasekané čerstvé petrželky nebo koriandru
- 4 lžíce olivového oleje na smažení
Postup
- Předehřejte troubu na 70 °C.
- Ve středně velké míse smíchejte vidličkou tuňáka, majonézu, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek, vejce, kuchyňskou sůl, černý pepř a petrželku.
- Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej.
- Na každou placku odměřte ¼ šálku směsi a smažte placičky dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
- Smažte 4 placičky najednou, zatímco budete smažit druhou várku, nechte uvařené tuňákové placičky v teplé troubě.
- Ihned podávejte.