Recept na koláčky z tuňáka

Dietní bezlepkovéPředkrmyTuňák
kolacky-z-tunaka-7509271

Tyto chutné tuňákové koláčky jsou keto, paleo a bezlepkové. Neobsahují strouhanku – a vlastně ani nemusíte přidávat mandlovou mouku.

Tuňákové placičky jsou snadné, cenově dostupné a chutné. A jsou hotové za pouhých 30 minut. Recept klidně zdvojnásobte – výborné jsou i zbytky.

Varianty

  • pokud máte rádi ostrá jídla, zkuste do směsi přidat lžičku pálivé paprikové omáčky nebo špetku kajenského pepře
  • placičky připravte na másle
  • zkuste použít jen ¼ šálku petrželky a přidat ¼ šálku jemně nasekaných cibulek

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 8 koláčků

Ingredience

  • 2 konzervy tuňáka
  • 2 polévkové lžíce majonézy s avokádovým olejem
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvého mletého česneku
  • 2 velká vejce lehce rozšlehaná
  • ½ lžičky kosher soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • ½ šálku nasekané čerstvé petrželky nebo koriandru
  • 4 lžíce olivového oleje na smažení

Postup

  1. Předehřejte troubu na 70 °C.
  2. Ve středně velké míse smíchejte vidličkou tuňáka, majonézu, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek, vejce, kuchyňskou sůl, černý pepř a petrželku.
  3. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej.
  4. Na každou placku odměřte ¼ šálku směsi a smažte placičky dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
  5. Smažte 4 placičky najednou, zatímco budete smažit druhou várku, nechte uvařené tuňákové placičky v teplé troubě.
  6. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang