Tento vynikající recept na humří ocásky připravujeme s rozpuštěným máslem a paprikou pod brojlerem, abyste získali působivé jídlo pro dva, které je rychlé a snadné.
Ingredience
- 2 celé humří ocásky
- ½ šálku rozpuštěného másla
- ½ lžičky mleté papriky
- sůl a mletý bílý pepř podle chuti
- 1 citron nakrájený na plátky
Recept je na 2 porce.
Postup
- Předehřejte brojler.
- Humří ocásky položte na plech.
- Ostrým nožem nebo kuchyňskými nůžkami opatrně podélně nařízněte horní stranu humřích krunýřů.
- Skořápky mírně roztáhněte a maso ochuťte stejným množstvím rozpuštěného másla, papriky, soli a bílého pepře.
- Humří ocásky pečte, dokud lehce nezhnědnou a humří maso není neprůhledné, asi 5 až 10 minut.
- Při podávání ozdobte plátky citronu.
TIP: Humří ocásky v troubě hlídejte, aby se nepřipálily.