Vepřové maso na tyto tacos z vepřového masa vložte ráno do pomalého hrnce a k večeři budete mít rodinnou hostinu. Podávejte se zelím, avokádem a salsou.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 6 hodin
- Celkem: 6 hodin 20 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
Na maso
- 1,5 kg vepřové plece bez kosti, odstraněná kůže a nakrájená na 6 kusů
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce pasty chipotle
- 1 pomeranč, odšťavněný
- 2 limetky, odšťavněné
- 430 g plechovky ananasu, pouze šťáva (kousky si nechte na salsu, viz níže)
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- strouhání čerstvého muškátového oříšku
Na salsu
- 430 g plechovka ananasu, okapaná
- ½ červené cibule nakrájené nadrobno
- hrst nasekaného koriandru
- 1 limetka, odšťavněná
- 1 červená chilli paprička, nakrájená na kousky – volitelně
Na podávání
- 8-10 taco mušlí nebo obalů
- ½ červeného zelí, jemně nakrouhaného
- 1 avokádo nakrájené na plátky
- 100 ml zakysané smetany – volitelně
Postup
- Vepřové maso vložte do velké nádoby s poklicí a ostatními ingrediencemi a dobře promíchejte.
- Pokud můžete, nechte maso přes noc marinovat v chladu.
- Troubu předehřejte na 140 °C.
- Nádobu přiklopte pokličkou a pečte na prostřední polici 4 hodiny.
- Po 2 hodinách zkontrolujte a přelijte šťávou.
- Zkontrolujte, zda je maso měkké, a to tak, že ho roztáhnete dvěma vidličkami. Pokud se vzpírá, vařte ještě 1-2 hodiny.
- V misce smíchejte ingredience na salsu a ohřejte tacos.
- Vepřové maso naklepejte a odstraňte z něj tuk a šlachy.
- Podávejte se zelím, avokádem, zakysanou smetanou a salsou.