Krevety ve slanině! Nesmírně dobré, grilované nebo pečené v troubě a ochucené chilli a limetkou. Dva triky zajistí křupavou slaninu, aniž by se krevety rozvařily. Skvěle se hodí na příští grilování na zahradě.
Zkuste krevety nejprve naložit. Solný nálev pomůže zabránit vysušení krevet v době, kdy se slanina připravuje. Při grilování použijte dlouhé ploché špejle, které usnadní otáčení krevet na grilu.
Rady na přípravu
- Krevety naložte do slaného nálevu: Při grilování krevet je doporučuji nejprve naložit do solného nálevu. Solný nálev pomůže krevetám udržet si vlhkost. Solný nálev připravíte tak, že v misce rozšleháte košer sůl, cukr a vodu, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Přidejte led a krevety a nechte 30 minut odstát (ne déle, jinak budou krevety příliš slané).
- Slaninu si předem uvařte: V opačném případě budou krevety za dobu, než se slanina upeče, příliš rozvařené.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 60 minut
- Počet porcí: 12 porcí
Ingredience
Pro slaný nálev:
- 1/4 šálku soli
- 1/4 šálku cukru
- 4 šálky vody
- 1 šálek ledu
Krevety obalené ve slanině:
- 910 g syrových, oloupaných krevet (s ocáskem)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- kůra z limetky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1/2 lžičky chilli prášku (méně nebo více podle chuti)
- 6 až 10 proužků tenké slaniny, rozkrojených na polovinu (poloviční počet kousků slaniny, než kolik je krevet)
Postup
- Sůl, cukr a vodu šlehejte, dokud se sůl a cukr nerozpustí.
- Přidejte led a krevety a nechte 30 minut odstát (ne déle).
- Krevety vyjměte z nálevu.
- Připravte gril na vysoký přímý žár (pokud grilujete) nebo předehřejte troubu na 200 °C.
- V malé misce smíchejte limetkovou kůru, limetkovou šťávu, olivový olej a chilli prášek.
- Vmíchejte krevety do směsi a ujistěte se, že je každý kousek dobře obalený.
- Slaninu lehce osmahněte.
- Každou krevetu obtočte postupně půlkou částečně uvařené slaniny.
- Pokud krevety grilujete, navlékněte je na špejle.
- Při pečení v troubě připevněte slaninu na krevety párátky.
- Při pečení v troubě připevněte slaninu na krevety párátky.
- Krevety obalené slaninou položte na alobalem vyložený plech.
- Krevety obalené ve slanině potřete zvenku zbylou směsí.
- Grilujte odkryté 3 minuty z každé strany.
- Nebo pečte v troubě při 200 °C 8 až 11 minut, nebo dokud slanina lehce nezhnědne a krevety nejsou propečené.