Tato salsa z černých fazolí a kukuřice je zábavný letní recept, který lze podávat samostatně nebo s tortillovými chipsy. Je také krásná, takže se ujistěte, že máte průhlednou mísu, do které ji můžete dát.
Ingredience
- 2 plechovky (425 g) černých fazolí, scezené a propláchnuté
- 1 plechovka (425 g) žluté kukuřice, okapaná
- 1 plechovka (425 g) bílé kukuřice, okapaná
- 1 plechovka (400 g) nakrájených rajčat italského typu, okapaná
- 1 svazek jemně nasekaného koriandru
- 5 zelených cibulek nakrájených nadrobno
- 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- 1 lžíce mletého česneku
- ¼ šálku limetkové šťávy
- 1 avokádo – oloupané, bez pecky a nakrájené na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje nebo podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte černé fazole, žlutou a bílou kukuřici, rajčata, koriandr, zelenou cibuli, červenou cibuli, papriku a česnek.
- Jemně vmíchejte limetkovou šťávu a avokádo.
- Při podávání pokapejte olivovým olejem.