Tento snadný recept vám nabízí skvělý způsob, jak zachránit bohatou úrodu okurek! Čerstvé okurky budou takto chutnat skvěle. Tento klasický způsob je oblíbený u všech věkových skupin.
Ingredience
- 1 šálek jablečného octa
- ⅛ šálek soli
- 1 šálek bílého cukru
- ¼ lžičky mleté kurkumy
- ½ lžičky hořčičného semínka
- 900 g okurek
- 2 sladké cibule
Recept je na 1 litr.
Postup
- V malém hrnci na středním ohni smíchejte jablečný ocet, sůl, cukr, kurkumu a hořčičné semínko.
- Přiveďte k varu a nechte vařit dalších 5 minut.
- Mezitím nakrájejte okurky a cibuli na plátky.
- Zeleninu volně zabalte do 1 litrové zavařovací sklenice nebo jiné podobně velké nádoby.
- Zeleninu v nádobě zalijte horkou tekutinou.
- Uložte na 24 hodin do chladničky a pochutnejte si.
- Uchovávejte v chladu.