Tyto cuketové chipsy z fritézy jsou snadnou a chutnou přílohou nebo svačinou! Podávejte je obyčejné nebo s marinara omáčkou na namáčení.
Ingredience
- 2 středně velké cukety nakrájené na kolečka o velikosti 0,5 cm
- 1 vejce
- ½ šálku panko strouhanky
- ½ šálku mandlové mouky
- ¼ šálku parmazánu nebo veganského parmazánu
- ½ lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- extra panenský olivový olej na pokapání
- marinara k podávání, volitelně
Recept je na 4 porce.
Postup
- Předehřejte fritézu na 188 °C.
- Cukety osušte čistou kuchyňskou utěrkou a dejte je stranou.
- V malé misce rozšlehejte vejce.
- Ve střední misce smíchejte panko, mandlovou mouku, parmazán, sůl a několikrát opepřete.
- Plátky cukety namočte do vejce a poté do směsi panko.
- Při práci je položte na talíř a poté plátky pokapejte olivovým olejem.
- Vložte je v jedné vrstvě do fritézy a smažte na vzduchu 11 až 13 minut, nebo dokud nebudou křupavé a dozlatova.
- Ihned podávejte a podle potřeby je můžete namáčet v marinádě.