Tyto snadné kuličky z arašídového másla vyžadují pouze 5 ingrediencí na náplň. Tyto bonbony jsou jemné jako čokoládové lanýže a neodolatelné jako arašídové máslové košíčky.
Tyto kuličky z arašídového másla připravíte během chvilky z několika jednoduchých ingrediencí. Před začátkem pečlivě sledujte recept a přečtěte si níže uvedené tipy pro úspěšné namáčení v čokoládě, jakož i poznámky k receptu.
Řešení problémů s namáčením čokolády
- Čokoláda je příliš hustá: 1 lžička rostlinného oleje čokoládu zředí. Pokud se vám zdá, že je čokoláda stále příliš hustá, přidejte ještě trochu rostlinného oleje. Kokosový olej funguje také, ale raději použijte rostlinný olej.
- Čokoláda není hladká: Je příliš hustá. Chcete zředěnou čokoládu. Viz výše.
- Čokoláda ztuhne, než ji dodělám: Nejprve se ujistěte, že pracujete rychle. Za druhé, udržujte čokoládu tekutou tím, že ji znovu ohřejete v mikrovlnné troubě po dobu 10 sekund nebo použijete vodní lázeň. Tím se čokoláda udrží mírně teplá. Nedovolte, aby se voda dotýkala dna mísy.
- Náplň z arašídového másla se lepí: Pokud se náplň z arašídového másla lepí na namáčecí nástroj nebo vidličku, je příliš studená. Nechte arašídové kuličky několik minut odstát při pokojové teplotě. Čokoláda může být také příliš horká. Nechte ji několik minut mírně vychladnout a pak to zkuste znovu.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Celkem: 1 hodina 30 minut
- Počet porcí: 32 kuliček
Ingredience
- 1/2 hrnku másla, změklého na pokojovou teplotu
- 250 g krémového arašídového másla
- 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 1/8 lžičky soli
- 360 g moučkového cukru
- 339 g čokolády, nahrubo nasekané
- 1 lžička rostlinného oleje
- volitelně: posypka
Postup
- Velký plech vyložte pečicím papírem.
- Odložte stranou.
- Vyšlehejte máslo ve velké míse na středně vysoké rychlosti, dokud nebude krémové a hladké, asi 2 minuty.
- Přidejte arašídové máslo a šlehejte, dokud se nespojí, asi 1 minutu.
- Přidejte vanilkový extrakt, sůl a moučkový cukr a šlehejte na nízkém stupni 2 minuty, dokud se vše nespojí.
- Směs má být trochu měkká, ale zároveň velmi drobivá.
- Z arašídového těsta vyválejte centimetrové kuličky (asi 1 polévkovou lžíci těsta na každou) a položte je na plech.
- Těsto stále zpracovávejte a válcujte v rukou, dokud se kuličky z arašídového másla nespojí.
- Celkem byste měli mít asi 32-35 kuliček.
- Vytvarované kuličky z arašídového másla přikryjte a dejte vychladit do lednice nejméně na 1 hodinu.
- Během posledních několika minut chlazení začněte společně rozpouštět čokoládu a olej.
- Před namáčením nechte teplou čokoládu 5 minut mírně vychladnout.
- Vyjměte kuličky arašídového másla z lednice.
- Postupně je ponořte do čokolády a pak je opatrně vyjměte vidličkou.
- Pokud vám zbyla čokoláda, ohřejte ji a pokapejte količky.
- V případě potřeby posypte.
- Před podáváním uložte kuličky s arašídovým máslem na 30 minut do lednice nebo dokud čokoláda zcela neztuhne.
- Skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě po dobu 2 dnů nebo v lednici po dobu až 2 týdnů.
Poznámky
Čokoláda na pečení: Pro nejlépe vypadající a chutnající kuličky z arašídového másla použijte tabulky čokolády na pečení, které najdete v uličce s pečivem. ůžete použít polosladkou čokoládu, mléčnou čokoládu, hořkosladkou čokoládu nebo bílou čokoládu.
Hodí se i rozpuštěné bonbony, čokoládové oplatky nebo mandlová kůra. Nepoužívejte čokoládové lupínky, protože obsahují stabilizátory, které brání jejich rozpuštění do správné konzistence pro polevu.
Ačkoli je arašídové máslo v přírodním stylu skvělé na vaření a konzumaci, není ideální pro arašídové kuličky. Náplň bude příliš suchá a drobivá. Ze stejného důvodu nepoužívejte křupavé arašídové máslo. Je příliš husté a náplň bude drobivá.