Tyto sušenky jsou na povrchu křupavé a uvnitř měkké a šťavnaté. Kromě obalení v klasickém cukru je zkuste obalit ve skořicovém cukru.
Ingredience
- 2 a ¾ hrnku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 2 hrnky bílého cukru
- 1 a ¼ hrnku margarínu nebo másla
- 2 velká vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- ¼ hrnku bílého cukru na ozdobu
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
- Cukr a margarín vyšlehejte elektrickým mixérem ve velké míse dohladka. Do směsi zašlehejte první vejce.
- Druhé vejce zašlehejte do směsi spolu s vanilkovým extraktem a přidejte moučnou směs a míchejte, dokud se těsto nespojí.
- Těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut až 1 hodinu chladit.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Z těsta vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu a každou obalte v cukru. Sušenky položte asi 5 cm od sebe na nevymazaný plech a mírně je zploštěte.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud okraje lehce nezhnědnou, asi 8 až 10 minut. Nechte sušenky 5 minut vychladnout na plechu a poté je vyjměte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.