Recept na karamelizovanou cibuli

PřílohyZeleninové přílohy
karamelizovana-cibulka

Ovládněte přípravu sladké, karamelizované cibule. Skvěle se hodí k těstovinám, quichům nebo jako příloha k domácímu hovězímu burgeru a ke klobásám.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 velké cibule (červené nebo bílé) nakrájené na plátky
  • Špetka soli
  • 2 lžíce měkkého hnědého cukru
  • 1-2 lžíce balzamikového octa

Postup

  1. Ve velké hluboké pánvi na mírném ohni rozehřejte olej.
  2. Přidejte cibuli s velkou špetkou soli a pomalu ji 30-40 minut restujte. Občas ji promíchejte, aby se nepřichytila nebo nepřipálila, dokud nezměkne a nezezlátne.
  3. Pokud se cibule začne chytat, přidejte do pánve trochu vody a dobře promíchejte.
  4. Přidejte cukr a ocet, aby získaly sladkou, lehce ostrou chuť čatní. Vařte na mírném ohni dalších 5 minut za občasného míchání, dokud se směs nebude lepit, cukr se nerozpustí a ocet nezredukuje.
  5. Cibule je nyní připravena k podávání nebo k použití v dalších receptech.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang