Tyto krevety Buffalo jsou nejlepší. Intenzitu pálivé omáčky si můžete upravit podle svého gusta. Podávejte s citronovými klínky a dresinkem z modrého sýra.
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžíce kreolského koření
- 1 lžíce česnekového prášku
- 1 lžíce mletého kajenského pepře
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 455 g velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek a ocásků
- 4 šálky oleje na smažení
Buffalo omáčka:
- 170 g pálivé pepřové omáčky
- 2 a ½ lžíce másla, rozpuštěné
- 4 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička mletého kajenského pepře
Recept je na 4 porce.
Postup
- Ve velkém uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte mouku, kreolské koření, česnekový prášek, kajenský pepř, cibulový prášek a černý pepř.
- Krevety opláchněte pod studenou vodou a vložte je do moučné směsi.
- Sáček uzavřete a protřepávejte, dokud se krevety dobře nepotáhnou moučnou směsí.
- Obalené krevety rozložte na plech a dejte je na 15 až 20 minut do chladničky.
- Moučnou směs v sáčku dejte stranou.
- V malé misce prošlehejte pálivou omáčku, máslo, česnek a kajenský pepř.
- Dejte stranou.
- Olej ve fritéze nebo ve velkém hrnci rozehřejte na 175 °C.
- Krevety vyjměte z chladničky a ještě jednou je obalte v moučné směsi.
- Moučnou směs vyhoďte.
- Krevety smažte v horkém oleji po dávkách, dokud nejsou neprůhledné, 2 až 3 minuty.
- Smažené krevety vyjměte děrovanou lžící do servírovací mísy a potřete je omáčkou.