Recept na banánový chléb bez lepku

Dia a bezlepkové moučníkyMoučníkyPečivoSladké pečivo
bananovy-chleba-bez-lepku

Tento bezlepkový banánový chléb je velmi vlhký, snadno se připravuje a je plný banánové chuti. Kromě banánového chlebu můžete zkusit bezlepkovou banánovou bábovku.

Ingredience

  • 2 velmi zralé banány, rozmačkané (1 šálek)
  • ½ šálku kokosového cukru nebo běžného cukru
  • ⅓ šálku extra panenského olivového oleje, více na potření
  • ¼ šálku mandlového mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a ½ šálku bezlepkové univerzální mouky na pečení
  • ½ šálku mandlové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky mořské soli
  • ½ lžičky skořice
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • ½ šálku nasekaných vlašských ořechů plus 2 polévkové lžíce na posypání
  • 1 a ½ lžíce ovesných vloček na posypání

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C.
  2. Vyložte bochníkovou formu o rozměrech 23×13 cm pečícím papírem a lehce vymažte kratší strany formy, kde se papír nedotýká.
  3. Ve velké míse smíchejte rozmačkané banány s cukrem, olejem, mlékem, vejci a vanilkou a šlehejte, dokud se nespojí.
  4. Ve střední míse smíchejte mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  5. Suché přísady přidejte do mísy s mokrými přísadami a míchejte, dokud se nespojí, a poté vmíchejte vlašské ořechy.
  6. Nalijte do připravené formy a posypte nasekanými vlašskými ořechy a ovesnými vločkami.
  7. Pečte 42 až 48 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde z větší části čistá.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang