Recept na salát ze zelených fazolek s bazalkou, balzamikem a parmezánem

Přílohové salátySalátyZeleninová jídlaZeleninové přílohyZeleninové saláty
Zelené fazolky

Připravte si tento recept na salát ze zelených fazolek s bazalkou, parmezánem a balzamikovým octem a získejte skvělou letní přílohu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 750 g ořezaných zelených fazolek, nakrájených na 5 až 7 cm dlouhé kousky
  • sůl
  • 1/2 šálku nadrobno nakrájené červené cibule (nebo šalotky)
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3/4 šálku nasekaných čerstvých bazalkových listů
  • 3/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Nakrájenou cibuli vložte do malé misky s vodou. To pomůže cibuli zbavit ostrosti.
  2. Zatímco připravujete zbytek salátu, nechte ji odstát.
  3. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
  4. Do vody přidejte zelené fazolky a blanšírujte je asi 2 minuty, dokud nejsou sotva uvařené, ale stále křupavé.
  5. Čerstvé mladé fazolky by se měly uvařit rychle. Starší a tvrdší fazole mohou být vařené déle.
  6. Zatímco se fazole vaří, připravte si velkou mísu s ledovou vodou.
  7. Když jsou fazole hotové, vyjměte je děrovanou lžící z vroucí vody do ledové vody, aby se vaření zastavilo.
  8. Zelené fazolky a červenou cibuli slijte.
  9. Zelené fazolky, červenou cibuli a nasekanou bazalku dejte do velké mísy.
  10. Pokropte je olivovým olejem a promíchejte.
  11. Přisypte balzamiko a parmezán. Promíchejte, aby se spojily. Pro odlehčenější verzi lze použít vegan parmezán.
  12. Podle chuti osolte a přidejte čerstvě mletý černý pepř.
  13. Chlaďte, dokud nebudete salát podávat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang