Tyto sendviče jsou tím nejlepším jídlem na večírek. Dají se snadno připravit dopředu a mají úžasnou masitou strukturu a pikantní chuť.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 4 až 6
Ingredience
Na BBQ omáčku
- 2 chipotle papričky + 2 lžíce omáčky z plechovky chipotles v omáčce adobo
- ½ šálku kečupu
- ¼ šálku jablečného octa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- ½ lžičky uzené papriky
- ½ lžičky kmínu
- čerstvě mletý černý pepř
Na chlebovník
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 malá žlutá cibule nakrájená na tenké plátky
- ¼ lžičky mořské soli
- 1 plechovka nezralého chlebovníku, okapaný
- ½ šálku vody
Na salát
- 2 šálky krouhaného zelí
- 1/4 šálku nasekaného koriandru
- ½ lžíce limetkové šťávy
- ½ lžičky olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na servírování
- 8 housek slider nebo 6 housek na hamburgery
- přílohy: okurky, hořčice, papričky serrano atd.
Postup
- Připravte omáčku na grilování: v kuchyňském robotu rozmixujte papričky chipotle, omáčku adobo, kečup, ocet, česnek, hořčici, papriku, kmín a několik zrnek pepře dohladka.
- Odstavte.
- Připravte si chlebovník tak, že kousky rukama rozdrtíte a tvrdší kousky jádra vyhodíte.
- Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na střední teplotu.
- Přidejte nakrájenou cibuli a sůl a za občasného míchání vařte do změknutí 8 až 10 minut, podle potřeby snižte teplotu.
- Poté přidejte rozdrobené chlebovníky a za občasného míchání vařte 5 minut.
- V případě potřeby přidejte trochu vody, aby se nepřichytilo k pánvi.
- Vmíchejte 1/2 šálku vody a polovinu omáčky na grilování.
- Stáhněte teplotu na minimum, přikryjte a nechte 20 minut dusit.
- Odstraňte pokličku a vmíchejte polovinu zbývající BBQ omáčky, zbytek si nechte na podávání.
- Připravte salát: smíchejte zelí, koriandr, limetkovou šťávu, olivový olej a špetku soli a pepře ve středně velké míse.
- Slidery podávejte s chlebovníkem, zbývající BBQ omáčkou, salátem a požadovanými přílohami.