Recept na farmářskou snídani s klobásou, vejci a čedarem

Slané receptySnídaněSýryUzeniny
farmarska-snidane-s-klobasou-vejci-a-cedarem

Tato vydatná kombinace klobásy, brambor a vajec vás zahřeje v chladném zimním ránu. Tento recept na farmářskou snídani si zamilujete.

Ingredience

  • 6 velkých vajec
  • 1/3 šálku 2% mléka
  • 1/2 lžičky sušené petrželové natě
  • 1/4 lžičky soli
  • 170 g sypké vepřové klobásy
  • 1 lžíce másla
  • 1 a 1/2 šálku mražených brambor na kostičky, rozmražených
  • 1/4 šálku nakrájené cibule
  • 1 šálek rozdrobeného sýra čedar
  • vařená nadrobno nakrájená slanina, mletá pažitka a rozpůlená cherry rajčata (volitelně)

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Rozšlehejte vejce, mléko, petrželku a sůl.
  2. Dejte stranou.
  3. V 23 cm litinové nebo jiné těžké pánvi uvařte klobásu na středním ohni, dokud nezrůžoví.
  4. Vyjměte ji a nechte okapat.
  5. Na stejné pánvi rozehřejte máslo na mírném ohni.
  6. Přidejte brambory a cibuli.
  7. Vařte a míchejte, dokud nezměknou, 5-7 minut.
  8. Vraťte klobásu na pánev.
  9. Přidejte vaječnou směs.
  10. Vařte a míchejte, dokud není téměř hotová.
  11. Posypte sýrem.
  12. Přikryjte a vařte, dokud se sýr nerozpustí, 1-2 minuty.
  13. V případě potřeby doplňte slaninou, pažitkou a cherry rajčátky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang