Tato vydatná kombinace klobásy, brambor a vajec vás zahřeje v chladném zimním ránu. Tento recept na farmářskou snídani si zamilujete.
Ingredience
- 6 velkých vajec
- 1/3 šálku 2% mléka
- 1/2 lžičky sušené petrželové natě
- 1/4 lžičky soli
- 170 g sypké vepřové klobásy
- 1 lžíce másla
- 1 a 1/2 šálku mražených brambor na kostičky, rozmražených
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 1 šálek rozdrobeného sýra čedar
- vařená nadrobno nakrájená slanina, mletá pažitka a rozpůlená cherry rajčata (volitelně)
Recept je na 4 porce.
Postup
- Rozšlehejte vejce, mléko, petrželku a sůl.
- Dejte stranou.
- V 23 cm litinové nebo jiné těžké pánvi uvařte klobásu na středním ohni, dokud nezrůžoví.
- Vyjměte ji a nechte okapat.
- Na stejné pánvi rozehřejte máslo na mírném ohni.
- Přidejte brambory a cibuli.
- Vařte a míchejte, dokud nezměknou, 5-7 minut.
- Vraťte klobásu na pánev.
- Přidejte vaječnou směs.
- Vařte a míchejte, dokud není téměř hotová.
- Posypte sýrem.
- Přikryjte a vařte, dokud se sýr nerozpustí, 1-2 minuty.
- V případě potřeby doplňte slaninou, pažitkou a cherry rajčátky.