Recept na Tequila Sour

KoktejlyLedové nápojeNápoje
tequila-sour-5190473

Tequila sour je nádherně osvěžující sladký nápoj s pěnivou polevou! Je to mashup kyselého koktejlu z 20. let minulého století s margaritou.

Trik na bílkovou pěnu: Dry shake

Vaječné bílky se do nápojů přidávají už asi sto let. Proč? Pěna dodává na povrchu zábavnou pěnovou strukturu a bohatou, krémovou chuť (může také zmírnit štiplavost citrusů).

Jak získat tu nejlepší pěnu z vaječných bílků? Říká se tomu Dry Shake. To znamená, že ingredience nejprve protřepete bez ledu. To umožní, aby se bílkoviny ve vejci začaly rozpouštět a tvořit pěnu, místo aby je led zředil.

Poté přidáte led a znovu protřepete. Tím nápoj ochladíte a zpevníte pěnu. Přeceďte jej do sklenice a získáte hustou bílou pěnu. Tato technika se nepoužívá jen v tequila sour: uvidíte ji i v dalších koktejlech z bílku, jako je Gin Sour a Vodka Sour.

Existuje veganská náhrada vaječného bílku do koktejlů?

Je! Pokud jste zběhlí ve veganském vaření, pravděpodobně tušíte. Je to aquafaba. Aquafaba je tekutina, která je v plechovce cizrny. Protože je škrobovitá, může fungovat jako pojivo podobně jako vejce.

Dvě polévkové lžíce aquafaby se rovnají jednomu vaječnému bílku, v tomto receptu můžete použít 2 polévkové lžíce aquafaby jako ekvivalent skutečného vaječného bílku. Vytvoříte tak stejný typ pěny.

Ingredience

  • 4 lžíce tequily reposado
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžičky agávového nektaru nebo sirupu
  • 2 kapky Angostura bitters
  • 1 vaječný bílek
  • Na ozdobu: koktejlová třešeň a limetkový klín

Postup

  1. Do koktejlového šejkru bez ledu přidejte tequilu, citronovou šťávu, limetkovou šťávu, sirup, bitter a vaječný bílek.
  2. Protřepávejte 15 sekund.
  3. Do koktejlového šejkru přidejte led.
  4. Opět 30 sekund protřepávejte.
  5. Nápoj sceďte do sklenice.
  6. Pěna se shromáždí nahoře.
  7. Podávejte s klínkem limetky a koktejlovou třešní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang