Jedná se o skvělé a jednoduché vepřové pomazání, kterým lze ochutit jakoukoli vepřovou kotletu. Dodá jim úžasnou chuť a barvu, a když na závěr přidáte kousek másla, vytvoříte z nich chutnou omáčku bez námahy. Super šikovný recept, který je třeba znát.
Toto potírání vepřového masa všichni oblíbíte, protože zaprvé je vyrobeno z koření, které už pravděpodobně máte. Je v něm dost koření, takže nevadí, když vám náhodou jedno nebo dvě chybí, protože existuje spousta možností, jak je nahradit.
Koření dodá skvělou pikantní chuť jakémukoli druhu vepřových kotlet a také obarví vepřové maso na krásně teplou sytě zlatavou barvu. A třešnička na dortu. Zatímco vepřové maso odpočívá, rozpusťte na stejné pánvi kousek másla a voilá. Máte ochucené máslo, které můžete použít jako omáčku.
Ingredience
Pomazání na vepřové maso:
- 1 lžíce uzené papriky
- 2 a 1/4 lžičky soli
- 3/4 lžičky černého pepře
- 1 a 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1 a 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1 lžička sušeného oregana
- 3/4 lžičky hořčičného prášku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky šalvěje v prášku
Vepřové maso:
- 4 vepřové kotlety
- 1 a 1/2 lžíce olivového oleje (na každou připravovanou dávku)
- 50 g másla (na ochucenou máslovou omáčku, 15 g na kotletu)
Postup
- Smíchejte koření v malé misce.
- Vepřové kotlety osušte.
- Poté prsty lehce potřete kořením obě strany i boky.
- Přebytečné množství oklepejte.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
- Vepřové kotlety smažte 3 minuty z každé strany dozlatova.
- Pánev nepřeplňujte, jinak se vepřové maso bude dusit, místo aby se opékalo!
- Nechte je 3 minuty odpočívat.
- Na pánvi rozpusťte máslo a za stálého míchání do něj vmíchejte zbytky koření.
- Podávejte na vepřové maso.
Hodí se na všechny druhy vepřového a bude slušet i receptu na vepřové výpečky.