Tento recept na francouzské toastové tyčinky je naprosto skvělý. Není potřeba sirup ani nic jiného, jsou dobré tak, jak jsou.
Ingredience
- 2 velká vejce
- ½ hrnku moučkového cukru
- ¼ šálku mléka
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička hnědého cukru
- ¼ lžičky mleté skořice
- 6 plátků bílého chleba nakrájených na třetiny
- nepřilnavý sprej na vaření
Recept je na 18 tyčinek.
Postup
- Vejce, moučkový cukr, mléko, javorový sirup, hnědý cukr a skořici smíchejte v míse vidličkou, dokud se dobře nespojí.
- Každou chlebovou tyčinku namočte do vaječné směsi.
- Pánev potřete nepřilnavým sprejem a zahřejte na středním ohni.
- Vložte tyčinky do rozpálené pánve a smažte je 2 až 3 minuty, otočte je a smažte je i z druhé strany, další 2 až 3 minuty.
- Opakujte s druhou várkou.
Tipy
- Tyčinky lze zmrazit. Nechte je vychladnout a poté zabalte požadované množství do voskovaného papíru a vložte do sáčku do mrazničky.
- Chcete-li je znovu ohřát, vyjměte malé balení a ohřívejte v mikrovlnné troubě 1 minutu až 1 minutu a 15 sekund, podle toho, kolik jich je.