Recept na pečené kotlety s bramborami

Bramborové přílohyHlavní jídlaMasoVepřové maso
pecene-kotlety-s-bramborami

Základ tohoto receptu je pikantní a trochu sladká marináda masa. Díky ní jsou kotlety zlatavé a lepkavé, nikoli bledé a mdlé. Brambory můžete nahradit jinou pečenou zeleninou.

Ingredience

Na marinádu

  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce olivového oleje (nebo rostlinného)
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 2 lžičky jablečného octa

Na kotlety

  • 4 vepřové kotlety s kostí
  • 800 g baby brambor, větší nakrájené na poloviny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Promíchejte brambory s olejem, osolte a opepřete. Rozprostřete je na plech a vložte je na 15 minut do trouby.
  3. Mezitím v malé misce smíchejte ingredience na marinádu.
  4. Vepřové maso potřete z obou stran marinádou, přičemž si část nechte na opékání.
  5. Vyjměte plech z trouby. Brambory promíchejte a pak je přisuňte k okraji. Na plech položte vepřové maso a pečte 15 minut.
  6. Vyndejte plech z trouby, přepněte na gril a vepřové maso otočte, potřete marinádou, i po stranách. Opékejte 7-10 minut, dokud maso pěkně nezkaramelizuje.
  7. Vyjměte z trouby a seberte z plechu šťávu a potřete jí maso – to je klíčové pro chuť a barvu. Vraťte ho na pár minut pod gril, aby se dopeklo.
  8. Podávejte s upečenými bramborami a přelité zbývající šťávou z plechu a podle potřeby ozdobte petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang