V tomto salátu si zelí nechává příjemnou křupavost a je doplněné o lahodnou zálivku. Ideální podzimní dávka čerstvých vitaminů.
Ingredience
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce nasekané čerstvé plocholisté petrželky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 malá hlávka krouhaného zelí
Postup
- Ve velké míse prošlehejte citronovou šťávu, olej, petrželku, hořčici, med, česnekový prášek, sůl a pepř.
- Přidejte zelí, promíchejte a nechte 10 minut odstát. Znovu promíchejte a podávejte ihned nebo před podáváním nechte až 1 hodinu v chladničce.