veganske-vafle

Tyto vafle snadno připravíte z několika základních surovin během 30 minut. Podávejte nasladko, případně naslano například s houbami nebo rajčaty.

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 a 3/4 hrnku neslazeného rostlinného mléka, nejlépe plnotučného ovesného mléka
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Rozpuštěný kokosový olej na vaflovač

Postup

  1. Do velké mísy dejte 2 hrnky hladké mouky, 2 lžíce krystalového cukru, 1 lžíci prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky jedlé sody a prošlehejte je.
  2. Přidejte 1 a 3/4 hrnku rostlinného mléka, 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje a 1 lžičku vanilkového extraktu. Míchejte, dokud se směs nespojí a už v ní nejsou velké hrudky.
  3. Rozehřejte vaflovač na vysoký nebo středně vysoký výkon a potřete ho rozpuštěným kokosovým olejem.
  4. Vlijte těsto do vaflovače a pečte, dokud nebude vafle zlatohnědá. Pokračujte se zbývajícím těstem a před každou novou dávkou znovu vytřete kokosovým olejem.
  5. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang