Recept na nejlepší ančovičkovou pizzu

Domácí pekárnaHlavní jídlaPizzaSlané receptySýry
ancovickovou-pizzu

Ančovičky na pizze? Je to klasická kombinace chutí, která je vážně dobrá. Zde je návod na přípravu ančovičkové pizzy v italském stylu.

Ingredience

  • 1 kulička nejlepšího těsta na pizzu (nebo těsta pro kuchyňské roboty či těsta na tenkou kůrku)
  • ⅓ šálku nejlepší domácí omáčky na pizzu
  • 57 g až 85 g čerstvého sýra mozzarella
  • 6 sardelových filetů ze sklenice nebo plechovky
  • 8 oliv Kalamata
  • 1 hrst na tenké plátky nakrájené červené cibule
  • parmezán nebo sýr Pecorino na strouhání
  • krupicová mouka nebo kukuřičná mouka na posypání pizzy

Postup

  1. Vypracujte těsto na pizzu – těsto připravte podle receptu.
  2. Vložte kámen na pizzu do trouby a předehřejte ji na 260 °C. Nebo si předehřejte pec na pizzu.
  3. Připravte si 5 minutovou omáčku na pizzu.
  4. Pokud používáte čerstvý sýr mozzarella, nakrájejte ho na 0,5 cm silné kousky.
  5. Pokud je čerstvá mozzarella neuvěřitelně vodnatá (všechny značky se liší), můžete ji nechat asi 15 minut ležet na papírové utěrce, aby se odstranila vlhkost, a poté mozzarellu papírovou utěrkou otřít, aby se odstranila další vlhkost.
  6. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  7. Do slupky na pizzu se však vyplatí investovat!) Těsto roztáhněte do kruhu. Poté těsto opatrně položte na desku na pizzu.
  8. Na těsto rozetřete pizza omáčku pomocí hřbetu lžíce, abyste vytvořili tenkou vrstvu.
  9. Přidejte sýr mozzarella, sardelové filety, olivy Kalamata a červenou cibuli.
  10. Navrch dejte tenkou vrstvu strouhaného parmazánu nebo sýru Pecorino.
  11. Pomocí slupky na pizzu opatrně přeneste pizzu na předehřátý pizza kámen.
  12. Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
  13. Nakrájejte ji na plátky a ihned podávejte.

TIP: Pokud nemáte k dispozici mřížku na pizzu, můžete použít plech bez okraje nebo zadní stranu plechu s okrajem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang