Tento rychlý a zdravý pokrm je plný bílých rybích filetů, královských krevet, bohaté rajčatové omáčky a dostatečného množství zeleniny.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička fenyklových semínek
- 2 mrkve nakrájené na kostičky
- 2 celerové tyčinky nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 pórky nakrájené na tenké plátky
- 400 g plechovky nakrájených rajčat
- 500 ml horkého rybího vývaru, zahřátého k varu
- 2 filety z tresky bez kůže (asi 200 g), rozmrazené, pokud byly zmrazené, a nakrájené na kousky
- 85 g syrových králových krevet bez skořápky
Recept je na 2 porce.
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte semínka fenyklu, mrkev, celer a česnek a vařte 5 minut, dokud nezačnou měknout.
- Přisypte pórek, rajčata a vývar, okořeňte a přiveďte k varu, poté přikryjte a vařte 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a omáčka nezhoustne a mírně se nezredukuje.
- Přidejte rybu, rozprostřete krevety a vařte další 2 minuty, dokud se lehce nezavaří.
- Naberte do misek a podávejte lžící.