Toto dýňové máslo se skvěle hodí jako pomazánka na toasty a muffiny. Lze z něj také připravit velkolepý sváteční dezert, dýňový cheesecake s pekanovými ořechy.
Příprava
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 40
Ingredience
- 1 plechovka dýňového pyré
- ¾ šálku jablečné šťávy
- 2 lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- 1 a ½ šálku bílého cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte dýni, jablečnou šťávu, koření a cukr.
- Dobře promíchejte. Směs přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte 30 minut nebo do zhoustnutí. Často míchejte.
- Přelijte do sterilních nádob a až do podávání chlaďte v chladničce.