Tento makový dresink má sladkou a pikantní chuť, která je naprosto neodolatelná. Skvěle se hodí na špenátový salát s jahodami, vyzkoušejte ho i na coleslaw, nebo jako marinádu na kuře.
Ingredience
- 1/4 hrnku bílého vinného octa
- 1/4 hrnku cukru
- 1 malá šalotka
- 1-2 lžíce máku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté hořčice
- 2 lžičky majonézy, volitelně
- 1/2 hrnku olivového oleje
Postup
- Bílý vinný ocet a cukr šlehejte, dokud se cukr z větší části nerozpustí.
- Oloupejte šalotku a nastrouhejte ji najemno přímo do mísy. Přidejte mák, sůl a mletou hořčici a prošlehejte.
- Za stálého šlehání do zálivky pomalým proudem přilévejte olivový olej. Pokračujte ve šlehání, dokud se zálivka zcela nespojí.
- Přelijte do zakryté nádoby a uchovávejte v chladničce po dobu několika týdnů. Dresink se při skladování oddělí; před použitím jej protřepejte, aby se znovu spojil.