Tento recept na lasagne s mořskými plody je bohatý a sytý pokrm plný mušlí, krevet a imitace kraba ve smetanové omáčce.
Ingredience
- 1 zelená cibule, jemně nakrájená
- 2 lžíce kanolového oleje
- 2 lžíce a 1/2 šálku másla
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1 láhev (227 g) škeblové šťávy
- 455 g hřebenatek
- 455 g nevařených malých krevet, oloupaných a zbavených jádra
- 1 balení (227 g) imitace krabího masa, nakrájené na kousky
- 1/4 lžičky bílého pepře
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku 2% mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek husté smetany ke šlehání
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 9 uvařených a osušených lasagní
Recept je na 12 porcí.
Postup
- Ve velké pánvi osmahněte cibuli na oleji a 2 lžících másla, dokud nezměkne.
- Vmíchejte vývar a škeblovou šťávu.
- Přiveďte k varu.
- Přidejte hřebenatky, krevety, kraby a 1/8 lžičky pepře.
- Znovu přiveďte k varu.
- Snižte teplotu.
- Za mírného míchání vařte odkryté 4-5 minut nebo dokud krevety nezrůžoví a hřebenatky nebudou pevné a neprůhledné.
- Slijte vodu a ponechte si tekutinu z vaření.
- Směs mořských plodů dejte stranou.
- Ve velkém hrnci rozpusťte zbývající máslo.
- Vmíchejte hladkou mouku.
- Smíchejte mléko a vyhrazenou tekutinu na vaření.
- Postupně přidávejte do hrnce.
- Přidejte sůl a zbývající pepř.
- Přiveďte k varu.
- Vařte a míchejte 2 minuty nebo do zhoustnutí.
- Odstavte z ohně.
- Vmíchejte smetanu a 1/4 šálku sýra.
- Do směsi mořských plodů vmíchejte 3/4 šálku bílé omáčky.
- Předehřejte troubu na 177 °C.
- 1/2 šálku bílé omáčky rozetřete do vymazané zapékací misky o rozměrech 33×23 cm.
- Poklademe 3 nudlemi.
- Potřeme polovinou směsi mořských plodů a 1 a 1/4 šálku omáčky.
- Vrstvy opakujte.
- Navrch dejte zbývající nudle, omáčku a sýr.
- Pečte odkryté 35-40 minut nebo dozlatova.
- Před krájením nechte 15 minut stát.