Jemné koření v tomto bramborovém nákypu s klobásou mu dodává výraznou chuť. Tento vydatný nákyp je nejen skvělým hlavním jídlem na vašem jídelním stole, ale také se dobře ohřívá.
Ingredience
- 455 g volně ložené vepřové klobásy
- 1 plechovka (312 g) kondenzované houbové polévky, neředěná
- 3/4 šálku 2% mléka
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 3 šálky oloupaných brambor nakrájených na plátky
- 2 šálky rozdrobeného sýra čedar
- mletá čerstvá petržel, volitelně
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 177 °C.
- Na velké pánvi uvařte klobásu na středním ohni, dokud nezrůžoví, a rozbijte ji na drobné kousky.
- Slijte ji a dejte stranou. Smíchejte polévku, mléko, cibuli, sůl a pepř.
- Do vymazané dvoulitrové zapékací misky navrstvěte polovinu brambor, polévkovou směs a klobásu.
- Vrstvy opakujte.
- Přikryjte a pečte, dokud brambory nezměknou, 60-65 minut.
- Posypte je sýrem a odkryté pečte 2-3 minuty, dokud se sýr nerozpustí.
- V případě potřeby ozdobte petrželkou.