Tento salát z černých fazolí a kukuřice je velmi pestrý a obsahuje lahodný limetkový a česnekový dresink.
Ingredience
- ½ šálku olivového oleje
- ⅓ šálku čerstvé limetkové šťávy
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1 lžička soli
- ⅛ lžička mletého kajenského pepře
- 2 plechovky (425 g) černých fazolí, propláchnuté a scezené
- 1 a ½ šálku mražených kukuřičných zrn
- 1 avokádo – oloupané, bez pecky a nakrájené na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 2 rajčata nakrájená na kousky
- 6 zelených cibulek nakrájených na tenké plátky
- ½ šálku nasekaného čerstvého koriandru
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Do malé sklenice dejte olivový olej, limetkovou šťávu, česnek, sůl a kajenský pepř.
- Sklenici pevně uzavřete a protřepejte, dokud se zálivka dobře nespojí.
- V salátové míse smíchejte fazole, kukuřici, avokádo, papriku, rajčata, zelenou cibulku a koriandr.
- Zálivku znovu protřepejte, nalijte na salát a promíchejte.