Děti si určitě rády dají k snídani plátky tohoto vlhkého banánového chleba s tropickou chutí. Můžete jej péct v mini bochníčcích a pak je zamrazit, abyste si mohli vychutnat malou porci najednou.
Ingredience
- 3 šálky hladké mouky
- 2 šálky cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 3 velká vejce, pokojová teplota
- 1 a 1/4 šálku řepkového oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 plechovka (227 g) drceného ananasu, okapaná
- 2 šálky rozmačkaných zralých banánů (4 až 5 středně velkých)
Recept je na 2 bochníky (každý po 16 kusech).
Postup
- Předehřejte troubu na 177 °C.
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a skořici.
- V jiné míse prošlehejte vejce, olej a vanilku.
- Přidejte ananas a banány.
- Vmíchejte do suchých přísad, dokud se nevlhčí.
- Nalijte do dvou vymazaných forem o rozměrech 23×13 cm.
- Pečte, dokud špejle nevyjde čistá, 60-65 minut.
- Před vyjmutím z formy na drátěnou mřížku nechte 10 minut vychladnout.