Polévka z krůtího jatečně upraveného těla je řešením, když nechcete vyhodit ani kousek krůtího masa. Je to vynikající polévka. Pokud chcete část polévky zmrazit, vynechejte brambory.
Ingredience
- 1 krůtí jatečně upravené tělo
- 4 litry vody
- 1 plechovka (794 g) celých loupaných rajčat, nakrájených na kousky
- 6 malých brambor nakrájených na kostičky
- 4 velké mrkve nakrájené na kostičky
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 2 řapíky celeru nakrájené na kostičky
- 1 a ½ šálku krouhaného zelí
- ½ šálku nevařeného ječmene
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 a ½ lžičky soli
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 velký bobkový list
- ¼ čajové lžičky čerstvě nadrceného černého pepře
- ¼ lžičky mleté papriky
- ¼ lžičky drůbežího koření
- 1 špetka sušeného tymiánu
Recept je na 12 porcí.
Postup
- Vložte krůtí jatečně upravené tělo do velkého polévkového hrnce, zalijte vodou a na mírném ohni přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na minimum a vařte, dokud zbývající maso nevypadne z kostí, přibližně 1 hodinu.
- Vyjměte krůtí jatečně upravené tělo z hrnce.
- Zbylé maso vyjměte a nakrájejte.
- Jatečně upravený trup vyhoďte.
- Vývar sceďte přes jemné sítko do čistého hrnce na polévku.
- Do scezeného vývaru přidejte nakrájené krůtí maso a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vmíchejte rajčata, brambory, mrkev, cibuli, celer, zelí, ječmen, worcestrovou omáčku, sůl, petrželku, bazalku, bobkový list, pepř, papriku, drůbeží koření a tymián.
- Vařte, dokud zelenina nezměkne, přibližně další hodinu.
- Před podáváním odstraňte bobkový list.