Obří salát z kuskusu se sušenými rajčaty, fetou, rukolou, bylinkami a oříškovou chutí cizrny za 12 minut bez vaření. Tip na zkrácení a ochucení je použít olej ze sklenice se sušenými rajčaty jako zálivku – bez chuti.
Ingredience
- 1 a 1/4 šálku sušeného kuskusu
- 1 a 1/4 šálku nebo 315 ml převařené vody
- 1 lžička zeleninového bujónu v prášku (nebo 1 rozdrobená kostka)
- 1 stroužek česneku , mletý
- 1 lžička koriandru v prášku (nebo kmínu)
- 400 g cizrny (1 plechovka), scezená
- 1/2 šálku koriandru, jemně nasekaného
- 1/2 šálku petrželky, jemně nasekané (nebo máty)
- 1 červená cibule, nasekaná
- 220 g proužků sušených rajčat v oleji
- 120 g rukoly, nakrájené na kousky o délce 5 cm
- kůra z 1 velkého citronu
- 5 lžic čerstvé citronové šťávy (2 velké citrony)
- 1/2 lžičky hrubě mletého černého pepře
- 60 g fety, rozdrobené na kousky
- sůl a pepř, podle chuti
Recept je na 5-10 porcí.
Postup
- Do velké mísy dejte cizrnu, kuskus, práškový zeleninový bujón, koriandr a česnek.
- Zalijte horkou vodou, protřepejte, aby se kuskus vyrovnal (cizrna by se měla z větší části usadit na povrchu).
- Přikryjte talířem nebo potravinovou fólií a nechte 5 minut odležet.
- Kuskus načechrejte vidličkou. Nechte trochu vychladnout.
- Přidejte koriandr, petržel, cibuli, sušená rajčata (včetně veškerého oleje), rukolu, citronovou šťávu a černý pepř.
- Povrch posypte kůrou. Dobře promíchejte a spojte.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Přendejte do servírovací mísy a posypte fetou.
- Podávejte.