Tyto rybí tacos podávejte s domácím pico de gallo a limetkami na vymačkání.
Ingredience
Pivní těsto:
- 1 šálek hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 1 šálek piva
- 1 vejce
Bílá omáčka:
- ½ šálku obyčejného jogurtu
- ½ šálku majonézy
- 1 limetka, odšťavněná
- 1 jalapeňo paprička, mletá
- 1 lžička mletých kaparů
- 1 lžička mletého kajenského pepře
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky sušeného kopru setého
Rybí tacos:
- 1 čtvrtka oleje na smažení
- 455 g filetů z tresky nakrájených na kousky
- 2 lžíce hladké mouky nebo více podle potřeby
- 1 balení (340 g) kukuřičných tortill
- ½ středně velké hlávky zelí, jemně nakrouhané
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Připravte pivní těsto: Smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sůl ve velké míse. V samostatné misce smíchejte pivo a vejce a pak rychle vmíchejte do moučné směsi, dokud se nespojí a nezůstane jen pár hrudek.
- Připravte bílou omáčku: Ve střední misce smíchejte jogurt a majonézu. Postupně vmíchejte čerstvou limetkovou šťávu, dokud nebude konzistence mírně řídká. Dochuťte jalapeño, kapary, kajenským pepřem, oreganem, kmínem a koprem.
- Začněte připravovat rybí tacos: Na pánvi rozehřejte olej na 190 °C.
- Kousky ryby lehce poprašte moukou. Ponořte je do pivního těstíčka a pak je smažte v rozpáleném oleji, dokud nebudou křupavé a zlatavě hnědé. Osušte je na papírových utěrkách.
- V horkém oleji lehce osmažte tortilly, dokud nejsou křupavé, ale ne příliš. Osušte je na papírových utěrkách.
- Smaženou rybu položte do tortilly, navrch dejte strouhané zelí a bílou omáčku.