krehke-a-snadne-vafle-z-podmasli

Tyto vafle s podmáslím jsou na povrchu křupavé a uprostřed křehké. Skvělé výsledky, kterými tím dosáhnete, a přitom nemusíte oddělovat vejce a věnovat čas šlehání bílků. Tyto vafle se také ohřejí v toustovači pro rychlou snídani v pracovní den.

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 2 šálky nízkotučného podmáslí
  • ⅓ šálku rozpuštěného másla
  • 2 velká vejce, lehce našlehaná
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl šlehejte v míse, dokud se rovnoměrně nespojí.
  2. V samostatné míse prošlehejte podmáslí a rozpuštěné máslo.
  3. Zašlehejte vejce.
  4. Směs podmáslí vmíchejte do moučné směsi, dokud se nespojí a těsto nebude mírně hrudkovité.
  5. Vmíchejte vanilkový extrakt.
  6. Předehřejte vaflovač podle pokynů výrobce.
  7. Pro přípravu každé vafle nalijte do předehřátého vaflovače tolik těsta, aby dosahovalo 1 cm od okraje.
  8. Vafle upečte podle pokynů výrobce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang