Tyto vafle s podmáslím jsou na povrchu křupavé a uprostřed křehké. Skvělé výsledky, kterými tím dosáhnete, a přitom nemusíte oddělovat vejce a věnovat čas šlehání bílků. Tyto vafle se také ohřejí v toustovači pro rychlou snídani v pracovní den.
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžíce bílého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 2 šálky nízkotučného podmáslí
- ⅓ šálku rozpuštěného másla
- 2 velká vejce, lehce našlehaná
- 1 lžička vanilkového extraktu
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl šlehejte v míse, dokud se rovnoměrně nespojí.
- V samostatné míse prošlehejte podmáslí a rozpuštěné máslo.
- Zašlehejte vejce.
- Směs podmáslí vmíchejte do moučné směsi, dokud se nespojí a těsto nebude mírně hrudkovité.
- Vmíchejte vanilkový extrakt.
- Předehřejte vaflovač podle pokynů výrobce.
- Pro přípravu každé vafle nalijte do předehřátého vaflovače tolik těsta, aby dosahovalo 1 cm od okraje.
- Vafle upečte podle pokynů výrobce.