Tento recept je tak rychlý, jak jen může být. Vše připravíte během 10 minut a rychlá večeře ve všední dny je na stole.
Ingredience
- 4 filety z lososa
- Olivový olej
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 lžička sušeného česneku
- ½ lžičky sušeného tymiánu
Postup
- Rozehřejte troubu na vysoký výkon a nastavte rošt přímo pod topné těleso. Velký plech s okrajem vyložte alobalem pro snadnější čištění.
- Obě strany filetů z lososa důkladně postříkejte olivovým olejem.
- Rybí filety položte na plech kůží dolů. Jejich horní část posypte kuchyňskou solí, černým pepřem, sušeným česnekem a sušeným tymiánem.
- Znovu je lehce postříkejte olejem, aby se koření (zejména tymián) udrželo vlhké a nepřipálilo se pod grilem.
- Lososa grilujte, dokud není neprůhledný a propečený, asi 4 minuty. Ihned podávejte.