Domácí Churros obalené ve skořicovém cukru jsou tou nejlepší pochoutkou. Podívejte se na videonávod a uvidíte, jak snadné je připravit tento recept Churros pomocí základních surovin ze spíže.
Ingredience
- 1/2 šálku vody
- 1/2 šálku plnotučného mléka
- 8 lžic nesoleného másla
- 1 lžička krystalového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 šálek hladké mouky
- 4 velká vejce, studená
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 lžička skořice
- rostlinný nebo řepkový olej, na smažení
Recept je na 8 porcí.
Postup
- Ve středně velkém hrnci smíchejte 1/2 šálku vody, 1/2 šálku mléka, 8 lžic másla, 1 lžičku cukru a 1/4 lžičky soli. Za častého míchání přiveďte na středním ohni k varu.
- Odstavte z ohně a ihned dřevěnou lžící vmíchejte najednou 1 šálek mouky.
- Jakmile se mouka zapracuje, vraťte ji zpět na oheň a za stálého míchání ji vařte další 2 minuty, aby se uvolnila další vlhkost a mouka se částečně rozvařila. Těsto by se mělo spojit v hladkou kouli a na dně pánve se vytvoří tenký film.
- Přeneste do velké mísy a elektrickým mixérem šlehejte na střední rychlost 2 minuty, aby směs mírně vychladla.
- Přidejte 4 vejce, přidávejte po jednom a mezi jednotlivými přidáními nechte každé vejce zcela vstřebat.
- Šlehejte, dokud není těsto hladké a po vytažení se nevytvoří hustá stuha.
- Rozpalte 5 cm hluboký rostlinný olej na 187 ˚C. Během smažení udržujte teplotu oleje v rozmezí 177-187 ˚C.
- Přeneste těsto do cukrářského sáčku opatřeného velkou otevřenou hvězdicovou špičkou.
- Do horkého oleje vytlačte 15 cm dlouhé trubičky a nůžkami je ustřihněte. Smažte 1 a 1/2 minuty z každé strany nebo dozlatova, poté je kleštěmi obraťte a smažte dalších 1 a 1/2 minuty. Smažte v dávkách, vždy asi 5-6 churros.
- Přendejte je na talíř vyložený papírovou utěrkou a poté je obalte ve skořicovém cukru.