Díky majonéze je toto kuře neuvěřitelně vláčné. Místo kuřete můžete použít i vepřovou kotletu.
Ingredience
- 1 celé kuře, nakrájené na 6 kusů
- 1 hrnek majonézy
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžička soli
- Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- ½ hrnku strouhaného parmezánu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- V míse smíchejte majonézu, česnek, rozmarýn, sůl a černý pepř. Kuřecí maso potřete majonézovou směsí a posypte parmazánem a vložte do zapékací mísy.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře není uprostřed růžové a šťáva není čirá, asi 1 hodinu a 10 minut.
- Podávejte se zeleninovým salátem.