Tenhle recept můžete připravit jak v troubě, tak v mikrovlnce. Je to varianta jablečného koláče, ale bez korpusu.
Ingredience
- 4 hrnky oloupaných, na plátky nakrájených jablek
- 3 lžíce cukru
- Trocha skořice
- 1 lžíce javorového sirupu
Postup
- Vložte plátky jablek do mísy vhodné do mikrovlnky, posypte cukrem a lehce posypte skořicí.
- Přikryjte mísu potravinářskou fólií. Nezapomeňte do ní udělelat vidličkou několik otvorů, aby mohla unikat pára.
- V mikrovlnné troubě ohřívejte 5 minut při vysokém výkonu. Čas upravte podle toho, jakou mikrovlnnou troubu používáte a kolik jablek děláte. Na 4 šálky jablek stačí asi 5 minut.
- Pokud použijete více jablek, budete je pravděpodobně muset vařit o něco déle. Začněte na 5 minutách a zkontrolujte propečení vidličkou. Případně přidejte více času.
- Když jsou jablka hotová, vyklopte je, aby se kousky obalily cukrem rovnoměrně. Podle chuti přidejte javorový sirup, asi 1 polévkovou lžíci.
- Při podávání přidejte navrch šlehačku nebo vanilkovou zmrzlinu.