Středomořský tuňákový salát – recept

Hlavní jídlaSalátyTuňák
stredomorsky-tunakovy-salat-3431301

Příprava tohoto středomořského tuňákového salátu zabere jen pár minut. Je to rychlý a chutný oběd nebo zdravá večeře.

Výživová hodnota tuňáka v konzervě

Konzervovaný tuňák je součástí zdravé stravy. A co víc, ve spíži vydrží 2 až 5 let. Je to úžasná surovina.

  • Tuňák v konzervě má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah kalorií. Jedna konzerva tuňáka obsahuje asi 30 gramů bílkovin, což je asi 60 % denní potřeby.
  • Tuňák je dobrým zdrojem omega 3 mastných kyselin, které přispívají ke zdraví mozku a srdce.
  • Hledejte tuňáka, který je udržitelný a obsahuje málo rtuti. Najděte si konzervy s tuňákem světlým nebo tuňákem pruhovaným a ujistěte se, že mají na etiketě certifikaci MSC.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 1 červená paprika nakrájená na drobné kostičky
  • 1 malá šalotka, mletá
  • 1 šálek nakrájené okurky
  • 2 plechovky tuňáka
  • 3 lžíce kaparů, odkapané
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • ¼ lžičky soli
  • 2 lžíce nakrájeného sýra feta

Postup

  1. Připravte červenou papriku, šalotku a okurku.
  2. Tuňáka nechte okapat a dejte ho do středně velké mísy.
  3. Lehce ho rozmačkejte vidličkou.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu, kapary, bílý vinný ocet, olivový olej, dijonskou hořčici, fetu a sůl a promíchejte.
  5. Ochutnejte a podle potřeby dosolte.
  6. V chladu vydrží až 3 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang