cuketovy-cokoladovy-chlebik

Každoroční nadúroda cuket si žádá nové a nové recepty, vyzkoušejte pro změnu tento sladký chlebík. Je vláčný a plný čokolády.

Ingredience

  • 4 hrnky nastrouhané cukety (z asi 700 g cukety)
  • 340 g hladké mouky
  • 50 g neslazeného kakaa (použijte přírodní neslazené kakao, ne holandské)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 300 g cukru
  • 2 vejce
  • 170 g másla, rozpuštěného
  • 1/2 čajové lžičky instantní kávy
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu

Postup

  1. Nastrouhanou cuketu dejte do síta vykapat, zatímco budete připravovat zbytek.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C, s roštem uprostřed. Dvě menší hranaté formy na chlebíček vymažte máslem.
  3. Ve velké míse důkladně smíchejte mouku, neslazené kakao, jedlou sodu, sůl a skořici.
  4. Ve velké míse vyšlehejte cukr a vejce dohladka, asi minutu. Přidejte rozpuštěné máslo, instantní kávu a mandlový extrakt a šlehejte dohladka.
  5. Do vaječné směsi s cukrem vmíchejte vykapanou cuketu.
  6. Do cuketové směsi přidejte mouku ve třech dávkách a po každé dávce ji promíchejte. Pracujte rychle a těsto rozdělte do dvou připravených forem.
  7. Vložte do trouby. Pečte 50 minut při teplotě 180 °C, nebo dokud na špejli není žádné syrové těsto.
  8. Vyndejte na mřížku. Nechte chlebíky 5 minut vychladnout ve formách a poté tupým nožem přejeďte po okrajích, aby se lépe vyklopil. Vyklopte chlebíky z formy a nechte je zcela vychladnout na mřížce.
  9. Krájejte až úplně vychladnou, jinak se těsto bude drobit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang