susenkova-cokoladova-pizza

Tento recept je něco mezi pizzou a sušenkami. Nemusíte tvarovat jednotlivé sušenky a nechávat odležet těsto, vše nakonec nakrájíte a pohostíte přátele touto sladkou sušenkovou pizzou.

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 170 g másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 150 g hnědého cukru
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 velké vejce, pokojové teploty
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 225 g čokoládových lupínků

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C. Formu na pizzu lehce vymažte tukem.
  2. Ve střední míse prošlehejte mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl a dejte stranou.
  3. Vyšlehejte máslo a oba cukry dohromady při střední rychlosti do hladka, asi 2 minuty. Přidejte vejce a šlehejte na nejvyšší výkon, dokud se nespojí, asi 1 minutu.
  4. Podle potřeby seškrábejte stěny a dno mísy. Přidejte vanilkový extrakt a míchejte na nejvyšší výkon, dokud se nespojí.
  5. Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte na nízkém stupni, dokud se nespojí. Při nízkých otáčkách mixéru přidejte čokoládové lupínky. Těsto bude husté a měkké.
  6. Přeneste těsto na plech na pizzu a zarovnejte tak, aby okraje jen těsně dosáhly ke stranám formy.
  7. Pečte 22-25 minut nebo dokud se těsto nenafoukne a na povrchu lehce nezhnědne. Pokud chcete mít sušenkovou pizzu na okrajích trochu křupavější, pečte ještě několik minut.
  8. Před krájením nechte sušenkovou pizzu vychladnout ve formě položené na mřížce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang