Nejlepší recept na vejce Benedikt

PředkrmySnackySnídaněStudené předkrmy
vejce-benedikt-8653429

Naučte se připravit nejlepší vejce Benedikt s pošírovanými vejci a snadnou holandskou omáčkou. Jedná se o slavný americký pokrm, který je základem snídaňových menu v restauracích. Tuto klasiku z restaurací si můžete naprosto bez problémů zopakovat i doma.

Co je to vejce Benedikt?

Vejce Benedikt můžete obměňovat mnoha způsoby, ale klasická vejce začínají opečenou půlkou anglického muffinu a pak masem, což je obvykle kanadská slanina, šunka nebo obyčejná slanina.

Na to se položí sázené vejce, bohatě se potře holandskou omáčkou a posype se kajenským pepřem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • holandská omáčka
  • 2 anglické muffiny rozříznuté na polovinu
  • 4 lžíce másla na opečení muffinů
  • 4 plátky kanadské slaniny, tenké plátky šunky nebo křupavé slaniny
  • 4 velká vejce, na pošírovaná vejce
  • 1 lžíce bílého octa na pošírování vajec
  • kajenský pepř na ozdobu
  • pažitka nebo kopr na ozdobu

Postup

  1. v malém hrnci smíchejte holandskou omáčku a uvařte ji podle našeho receptu na holandskou omáčku.
  2. Na sporák postavte hrnec s vodou a 1 polévkovou lžící octa a přiveďte ho k varu.
  3. Na velké pánvi osmahněte maso dozlatova, pak ho přendejte na talíř a přikryjte, aby zůstalo teplé.
  4. Na stejné pánvi rozpusťte 2 lžíce másla, přidejte anglické muffiny řezem dolů a opečte je dozlatova.
  5. Odstavte pánev z ohně a nechte muffiny na pánvi, aby se udržely teplé.
  6. Jakmile se voda sotva vaří, uvařte 4 vejce podle našeho receptu na snadné pošírované vejce.
  7. Půlky anglických muffinů položte na servírovací talíře řeznou stranou nahoru.
  8. Navrch dejte maso.
  9. Na maso položte vejce.
  10. Vejce přelijte holandskou omáčkou a rozdělte ji mezi 4 vejce.
  11. Povrch posypte kajenským pepřem a ozdobte pažitkou.
  12. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang