Tento recept na krevety fettuccine Alfredo je velmi jednoduchý a chutná božsky.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- 420 g těstovin fettuccini
- 1 lžíce másla
- 420 g vařených krevet – oloupaných a zbavených jadérek
- 4 stroužky česneku, mletého
- 1 šálek smetany
- 6 lžic strouhaného parmezánu
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- sůl podle chuti
Postup
- Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte k varu.
- Vařte fettuccine, dokud nejsou měkké, ale pevné na skus, asi 8 minut.
- Slijte vodu.
- Máslo rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
- Krevety a česnek na másle 1 minutu vařte a míchejte.
- Přilijte smetanu a promíchejte.
- Za stálého míchání přidejte po jedné lžíci parmazán.
- Vmíchejte petrželku a osolte.
- Za častého míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Vmíchejte fettuccine do omáčky a rovnoměrně obalte.
- Podávejte horké.