Vyzkoušejte tento recept na klasický zelný salát a podávejte jen tak, nebo jako přílohu k pečenému masu.
Ingredience
- 1/2 hrnku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1/4 hrnku čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- 1/2 malé červené cibule nakrájené nahrubo
- 2 stroužky česneku, nahrubo nasekané
- 1/4 hrnku čerstvých bazalkových listů
- 2 lžíce nasekaných listů koriandru
- 1 lžíce medu
- 1/2 hrnku řepkového oleje
- Sůl a pepř
- 1/2 hlávky červeného zelí, jemně nakrouhaná
Postup
- Všechny ingredience kromě zelí smíchejte v mixéru a rozmixujte dohladka.
- Podle chuti osolte a opepřete. Zelí vložte do velké mísy a promíchejte se zálivkou.
- Dochuťte solí a pepřem a před podáváním nechte 30 minut odležet v chladničce.