Tento lahodný recept na peruánské rybí ceviche je hotový za pouhých 25 minut a z níže uvedených ingrediencí můžete obsloužit až 4 osoby.
Ingredience
- 625 g rybích filetů (okoun, mořský jazyk nebo platýs), nakrájených na 2 cm velké kostky
- 2 litry převařené a vychlazené vody
- 1 červená cibule, podélně rozříznutá na polovinu a nakrájená na tenké plátky
- 1 aji amarillo, odstraněná žebra a semínka, nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- 60 ml čerstvé limetkové šťávy
- 60 ml čerstvé citronové šťávy
- 2 lžičky jemně nasekaných listů koriandru
- 2 kukuřičné klasy rozkrojené na polovinu
- 1 sladká brambora nakrájená na plátky silné 1 cm
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 hlávka máslového salátu
- japonské mořské řasy na ozdobu (nepovinné)
Postup
- Gril předem vymažte a rozehřejte na středně vysokou teplotu.
- Rybu vložte do mísy, přidejte 3 šálky vychlazené vody a rybu jemně opláchněte. Vodu slijte.
- Do zbývající vychlazené vody přidejte cibuli a nechte ji nasáknout.
- Mezitím vložte do hmoždíře a tloučku aji, česnek a špetku soli. Rozdrťte je na pastu.
- Smíchejte rybu, limetkovou a citronovou šťávu, pastu aji a česnek, sůl, pepř a koriandr. Nechte 10 minut marinovat.
- Plátky kukuřice a sladkých brambor potřete olejem a položte na gril. Vařte asi 10 minut.
- Když je rybí ceviche připraveno k podávání, rozdělte ho do 4 salátových šálků a doplňte plátky cibule.
- Podávejte s grilovanou kukuřicí a plátky sladkých brambor a podle potřeby ozdobte japonskými mořskými řasami.